Nagelproblemen

By Artifexnagels

Professionele nagelstudio Gasselternijveen

Wanneer heb je een nagelprobleem?

Infecties aan de nagelplaats komen helaas nog maar al te vaak voor. Soms worden ze veroorzaakt door een bacterie, in andere gevallen door een schimmel.

Oorzaak en herkennen.

Als er sprake is van een bacteriële infectie is de nagel vaak verkleurd. Deze kleur wordt veroorzaakt door uitwerpselen van de bacterie zelf. Een bacteriële infectie op de nagelplaat is vaak het gevolg van een bacterie die gevangen is tussen het nagelproduct en de nagelplaat.

Dit komt bijvoorbeeld als je bijvoorbeeld je kunstnagel breekt; er kan vocht en vuil tussen het product en de nagelplaat komen en hierbij kunnen ook bacteriën meekomen. Door het warme en vochtige weer komt dit in de zomer vaker voor dan in de winter. Verder hebben moeders van hele jonge kinderen of medewerkers op een kinderdagverblijf hier vaak mee te maken.

Zij zijn vatbaarder omdat ze regelmatig luiers moeten verschonen. Een andere oorzaak voor het ontstaan van bacteriële infecties op de nagelplaat is wanneer de nagelplaat niet goed is schoongemaakt voordat er product op geplaatst wordt. Hierbij maakt het niet uit of het gel, acryl of polygel, een soak off gel polish of power polish is.

Een bacterie komt ook wel eens onder de nagellak, maar dit is vrij zeldzaam. Dit komt simpelweg omdat nagellak veel minder lang op de nagelplaat aanwezig blijft, want nagellak wordt veel sneller verwijderd dan een kunstnagel product dat vaak twee tot drie weken of nog langer blijft zitten.

Als de bacterie zich ontwikkelt produceert het afval. Dit afval is meestal groen maar kan ook zwart zijn. Deze verkleuring mag nooit met een vijl verwijdert worden, omdat dan de kans verhoogt van nog meer besmetting. Bacteriële infecties zijn enorm besmettelijk.

Bacteriële infecties onder de nagelplaat.

Als een nagelplaat los ligt van de nagelbed door bijvoorbeeld gedeeltelijke loslating (onycholysis) kan een bacterie het zachte weefsel binnendringen. Deze bacteriële infecties zijn lastiger op te lossen en hebben vaker een medische behandeling nodig. Ook mensen die lijden aan psoriasis kunnen eerder last hebben van onycholysis en dus eerder een bacteriële infectie oplopen. Sommige medicijnen veroorzaken ook onycholysis.

De bacterie pseudomonas kan zowel lichte huidinfecties veroorzaken als een ernstige, levensbedreigende ziekte. De meest ernstige pseudonomasinfecties doen zich voor bij mensen met een zwakke conditie en ziekenhuispatiënten. Dus mensen een verminderde afweer. Bovendien zijn mensen met diabetes mellitus in het bijzonder gevoelig voor pseudonomasinfecties. Pseudonomaskan het bloed, de huid, de botten, de oren, de ogen, de urinewegen, de hartkleppen en de longen infecteren.

Schimmels en gisten.

Infecties in de nagelplaat worden meestal veroorzaakt door schimmels of gisten, die echt anders zijn dan een bacterie. Schimmels die de huid- en nagelplaatsinfecties veroorzaken zijn parasitaire, plantachtige organismes (net als paddenstoelen en gisten). Schimmels en gisten komen zelden voor aan de vingernagels, maar weer heel vaak voor bij teennagels en voeten.

Dit komt omdat schoenen de perfecte leefomstandigheden creëren voor schimmels. In schoenen is het immers altijd warm, vochtig en donker. Anders dan de bacterie, eten schimmels en gisten de keratine dat onderdeel is van de nagelplaat. Op het moment dat dit gebeurt breekt de nagelplaat open en wordt het dikker.

Water accentueert dit nog eens. Dit is het begin van de uitdroging van de nagelplaat, zowel de nagelplaat zelfs als de sole horn en het nagelbed. Vandaar dat een schimmelinfectie een verdikte nagelplaat veroorzaakt.

Als de bovenste laag van de nagelplaat open is, zie je heel vaak dat uitdroging snel optreed. Deze uitdroging spreidt zich dan verder uit als de schimmel of gist zijn gang kan gaan en voordat je het weet is het nagelbed en de sole horn ook uitgedroogd. Het beste kun je dan naar de pedicure of medische pedicure, zij hebben de mogelijkheid om de nagelplaat te laten testen door een laboratorium en ze kunnen na diagnose het probleem vaak zelf behandelen of behandelen in samenwerking met de huisarts.

Bacterie versus schimmel of gist.

In het algemeen zijn de meeste nagelplaat infecties die je in de nagelsalon tegenkomt veroorzaakt door een bacterie. Dermatologen rapporteren dat de meeste infecties die zij zien, schimmels of gisten zijn, maar dermatologen zien de meest moeilijke casussen die niet vanzelf weggaan. Schimmels en gisten zijn bekend als moeilijk te bestrijden infecties; taai, hardnekkig en vervelend. De enige manier om vast te stellen dat een infectie veroorzaakt is door een schimmel of gist, is om een kweek te laten maken in een laboratorium. Dit kan meestal verzorgd worden via een pedicure of medische pedicure.

Bacteriën hebben wij ook nodig.

Bacteriën zijn vaak misbegrepen organismen, want wij zien ze vaak als boosdoeners en de oorzaak van ziektes. Bacteriën kunnen echter ook goed werk verrichten! In feite werken ze meestal met ons mee, want ons lichaam zit vol bacteriën. Ze helpen ons met het verteren van ons voedsel, zijn verantwoordelijk voor de smaak van je yoghurt en voor het zuur in ander voedsel, ze breken dood organisch materiaal af en zijn dus echt een vriend in onze samenleving. Er zijn ook momenten dat ze dwars kunnen liggen. De truc is echter om die momenten te herkennen.

Bron: Nail Design

Veel gestelde vragen

Hoe vaak moeten de wimpers bijgewerkt worden?
Je eigen wimpers groeien, dit noemen we de haarcyclus. Je natuurlijke wimpers vallen dan uit hierdoor vallen ook de wimperextensions uit. Normaliter vindt er tussen de 3 en 4 weken een nabehandeling plaats. Zomaar wat vragen van mijn klanten. Om je zo goed mogelijk te informeren vindt je aan de reachterkant een selectie van de meest gestelde vragen en mijn antwoord. Staat je vraag er niet bij neem dan even contact met mij op. 

Hoe lang blijven wimperextensions zitten?

Een set gaat tot 2 maanden mee. Doordat wimperextensions aan je eigen wimpers gelijmd worden, vallen ze samen met je natuurlijke wimper uit. Dat zijn ongeveer 5 wimpers per dag. De natuurlijke groei-cyclus voltooid zich gewoonlijk iedere 2 maanden. Door de juiste verzorging, door het gebruik van coating, is de kans op vroegtijdig loslaten aanzienlijk kleiner. De coating is verkrijgbaar in de salon, vraag hiernaar.

Is het schadelijk voor de natuurlijke wimper?

wimperextensions schaden de natuurlijke wimpers niet, het moet wel door een specialist op de juiste manier geplaatst zijn. Het is belangrijk niet in de ogen te wrijven of aan de wimpers te trekken, om permanente schade te voorkomen.

Kan ik ook make up gebruiken?

Het hoeft niet omdat de wimperextensions al een vollere uitstraling hebben.  Wil je toch make up gebruiken dan kan dat wel mits het olie vrij is. Vraag naar deze producten in de salon.

Mogen wimperextensions nat worden?

Ja dat mag, maar na het zetten moet de lijm 24 uur uitharden, in die periode mogen de wimperextensions niet nat worden. De lijm waarmee de extensions gezet worden is bijzonder sterk en waterproof. Uitermate geschikt voor sporters en ideaal voor op vakantie.

Ik heb blonde wimper?

Ja dat kan. Na het plaatsen van de wimperextensions zie je geen blonde haartjes meer zitten.

Mag je met lenzen wimperextensions?

Ja dat kan. Omdat je ruim twee uur met je ogen dicht moet liggen is het handig om je lenzen tijdens de behandeling uit te doen. Neem hiervoor je lenzendoosje en vloeistof mee naar de afspraak.

Kan ik zelf wimperextensions verwijderen?

Nee, nooit. Je kunt ernstige schade toebrengen aan je wimpers. Alleen laten verwijderen door een styliste in de salon. Er wordt een speciaal product gebruikt voor verwijdering zodat de extensions zonder problemen of schade gemakkelijk los laten.

Onderhoudtips voor wimperextensions
  • Na het zetten de lijm de eerste 24 uur laten drogen
  • Niet wrijven in de ogen
  • De wimpers zachtjes droog deppen met je handdoek
  • Dagelijks je wimpers borstelen
  • Vermijd producten op olie basis ( mascara, make up remover, oogschaduw, eyeliner)
  • Gebruik geen wimperkruller
  • De wimpers niet permanenten (niet voor en niet na het zetten)
  • Ga niet dagelijks in de sauna
  • Vermijd haar-conditioner op de ogen
  • Verwijder nooit zelf de wimperextensions, laar dit altijd doen bij een ervaren wimperstyliste!
Hoe lang duurt een behandeling?

Een nieuwe set One by One duurt bij mij rond de twee uur, dat is afhankelijk van hoe veel wimpers je van jezelf hebt. Hoe meer wimpers hoe langer de behandeling zal duren. Let op: als een wimperstyliste zegt een set veel sneller te kunnen zetten dan zet ze of heel weinig wimpers of gebruikt niet de juiste methodentie.

Vragen? Of meer informatie willen ontvangen, neem contact op.

Artifex Nagels en Wimpers

De Werf 14
9514 CN  Gasselternijveen

Tel:. 06 310 44 247
E-mail: artifexnagels@gmail.com