Waxen

By Artifex nagels en meer

Professioneel waxen

Wat is waxen?

Waxen is het ontharen van lichaamsdelen door middel van wax. De haartjes worden ingekapseld door de wax en worden samen met de wax verwijderd uit de huid.

Waarom waxen

De gewaxte huid is glad en zal drie tot zes weken vrij van haar zijn.

Je hebt geen last meer van stoppels, hoeft niet iedere dag te scheren.

Wat is waxen.

Waxen is het ontharen van lichaamsdelen door middel van wax. De haartjes worden ingekapseld door de wax en worden samen met de wax verwijderd uit de huid. Dit geeft een lichte pijn ervaring dat van korte duur is. De gewaxte huid is glad en zal drie tot zes weken vrij van haar zijn.

Je hebt geen last meer van stoppels, hoeft niet iedere dag te scheren. De haren blijven veel langer weg. Je hebt minder last van huidirritaties.

Waxen zorgt voor een gladdere huid dan bij scheren, geeft minder schade dan door verkeerd scheren. De haren komen minder dik, minder stug en minder snel terug dan na scheren.

Waxen is niet negatief voor de huid en de haren. Tijdens het waxen worden zelfs alleen de dode huidcellen mee verwijderd waardoor je een heerlijk zachte huid hebt na het waxen. Wax hecht niet aan de huid, wat hars wel doet en daardoor een grotere belasting voor de huid is en waardoor er meer pijnervaring is. Ik gebruik elastische wax of suikerpasta.

Beide producten zijn zeer huid vriendelijk , hechten niet aan de huid waardoor minder irritaties ontstaan en het waxen minder pijnlijk is. Waxen is geschikt voor vrouwen en mannen.

Veel gestelde vragen

Kan ik mij voorbereiden op een wax behandeling? Doet een waxbehandeling pijn? Zomaar wat vragen van mijn klanten. Om je zo goed mogelijk te informeren vindt je aan de reachterkant een selectie van de meest gestelde vragen en mijn antwoord. Staat je vraag er niet bij neem dan even contact met mij op. 

Kan ik mij voorbereiden op de behandeling?

Je kunt je voorbereiden op de behandeling door een paar dagen voor je afspraak je huid licht te scrubben.

Hierdoor verwijder je dode huidcellen en gaan de haartjes rechtop staan en losser zitten waardoor je minder pijn zult ervaren.

Kom gewassen en schoon zonder lotions o.i.d op de huid naar de behandeling. De huid moet namelijk helemaal schoon zijn voor de behandeling.

Is waxen pijnloos?

Waxen kan niet zonder pijn ervaring, echter het zal je 100% meevallen.

De eerste keer is het gevoeligst, hoe vaker je bent gewaxed hoe minder pijn je zult ervaren. Er zijn wel invloeden van medicijnen of crèmes die de gevoeligheid van de huid kunnen beïnvloeden.

Ook als je je niet lekker voelt of de maandelijkse periode hebt kun je het waxen beter uitstellen.

Het is normaal dat na het waxen de huid roodheid laat zien. Dit trekt na 24 uur weg.

Laten groeien na het waxen?
Je haar moet ongeveer 2 tot 3 weken groeien voordat je het laat waxen. Het is belangrijk dat er in de tussentijd niet geschoren of getrimd wordt. Als het haar ongeveer een halve centimeter lang is kun je de beste resultaten krijgen.
Tips voor na het waxen

De eerste 24 tot 48 uur is het belangrijk dat de huid met rust gelaten wordt, dus niet in de zon/ zonnebank, massage/sauna, scrubben.

De huid moet schoon gehouden worden met het liefst een antibacterieel product. Dit is verkrijgbaar via de salon.

Douche niet te heet en draag geen knellende kleding.

Na 2 dagen rust mag je de huid scrubben met een grove scrub. Scrub je huid 2 tot 3 keer per week. Dit voorkomt ingroei van de haren en je huid blijft heerlijk zacht.
Wat is waxen.

Vragen? Of meer informatie willen ontvangen, neem contact op.

Artifex Nagels en Wimpers

De Werf 14
9514 CN  Gasselternijveen

Tel:. 06 310 44 247
E-mail: artifexnagels@gmail.com